Туристически статии

Комфорт и уют в планината: Изберете хотели на Витоша

Планината Витоша е едно от най-обичаните места за почивка от жителите на София. Намираща се само на 30 минути от центъра на града, тя предлага уникалната възможност за отмора. Точно затова не е голяма изненада, че мнозина избират да “избягат” там от шума и градската суета и че има хотели на Витоша, които да предложат комфорт след дълъг ден на разходки. 


Почивка в планината – прекрасен начин за отдих

Планинската почивка дава възможност да се се потопите в свят на спокойствие, уют и тишина. Почивка в планината е синоним на рай. Само си представете – вековни гори ви предлагат прохлада, пъстри цветчета през пролетта са покрили всичко наоколо и разкриват пред очите ви чудни гледки. През зимните месеци земята е покрита със снежна покривка, а скиори се забавляват на ски пистите. Дори и да обичаме морето, ще признаем, че то не може да ни предложи точно това. Но нямаме за цел да влизаме във вечния спор море или планина. Затова само ще изтъкнем факта, че планината е магия, която трябва да се изживее.


Почивка в хотел на Витоша

Ако сте се решили да прекарате няколко дни в планината, е важно да изберете подходящото място за настаняване, където да се почувствате комфортно и уютно. Отлично попадение са хотелите на Витоша, които обещават настаняване в удобни помещения и вкусна храна. Това са може би две от нещата, от които всеки се нуждае след часове, прекарани в планината – удобно легло и нещо за хапване. 


Ако времето навън е било хладно, може да заложете и на топла напитка, за да се сгреете. Какво ще кажете за топъл, билков чай или чаша мляко с какао? Ммм, чудно удоволствие след цял ден снежни игри. През топлите месеци може да заложете на любимите си летни напитки, за да се разхладите. Вижте какво се предлага в менюто и изберете. 


Ако има и допълнителни удобства в хотела като спа център например, релаксът със сигурност ще бъде още по-хубав. Масаж или просто спокоен отдих в джакузи, сауна или парна баня гарантирано ще направи почивката ви още по-пълноценна. След дългите разходки би било прекрасно да може да се отпуснете и да позволите на водата или масажистите да снемат натрупалата се умора. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!