Курортен комплекс Златни пясъци разположен в северната част на българското Черноморие е най-старият от 3-те големи морски курорта в България.

Намира се само на 18км от морската столица на България Варна. Курортен комплекс „Златни пясъци” е модерен и красив комплекс, направен сред природен парк, като е съхранен парка в естествения си вид, а комплекса достига до морския бряг. Сред тази свежа зеленина и прохлада се разполагат над 100 хотела, като някои от тях работят целогодишно. Комплексът задоволява вкуса и на най-взискателния посетител разполагайки с много хотели, в които има всички удобства за комфортна и релаксираща почивка. В хотелите работят за удоволствие на почиващите ресторанти, барове, увеселителни заведения предлагайки разнообразен нощен живот. Съществуват и изградени зали изключително удобни за международни конференции, семинари и съвещания за неуморните бизнесмени. Плувните басейни са пълни с топла минерална вода, идваща директно от самия плаж, където се намират два извора с температура 24° С. Те дават също така възможности за лечебен туризъм и почивки за почиващи с проблеми като артрит, астма, неврози и други заболявания.

История на името на курортния комплекс според стара легенда разказва, че пирати закопали огромно златно съкровище някъде около Варна, но земята отмъсти на бандитите като превърнала златото в хубав златист пясък.

Златни пясъци е прочут със златистия си пясък и широкия и дълъг плаж. Курортът е на 17 км северно от град Варна. Заради естествената си красота, уникален природен парк, прекрасен климат, фин златист пясък и здравословните горещи извори, отдавна се слави като перлата на българското Черноморие.

Плажната ивица е дълга и на места достигаща над 100 метра ширина, ще очарова почиващите със златистия си кварцов пясък, чистата и спокойна вода остава топла и през нощта, а слънчевите бани са възможни от май до октомври.
Ненатрапчиво разположени по алеите на курортен комплекс Златни пясъци многочислени уютни ресторанти с безупречно обслужване и впечатляващо вкусно меню ще Ви накарат да се спрете за да похапнете апетитно и вкусно. Тук ще можете да опитате традиционна българска кухня в съчетание с европейски вкус и екзотиката на източните ястия. Ако сте любители на рибни ястия, дивеч, азиатска кухня, борш или блини или просто желаете да поседнете на чаша студена бира, то вие ще откриете за себе си многобройни специализирани ресторанти. Ще намерите също така и ресторанти в български традиционен стил с фолклорна програма, потопени в зелена гора, потапящи посетителите си в традиционния уют на българския дом.

Back to top button
error: Content is protected !!