Забележителности

Тракийска гробница Кухата могила

В тази статия ще ви запознаем с една забележителност, която може да посетите по време на лятната си почивка на Черноморските ни курорти. По – голяма част от туристите запазват своите нощувки в южната част на морската ни граница и избират курорти като Слънчев Бряг, Поморие и Несебър, които предлагат много добри условия за настаняване, хранене и красиви плажни ивици.

Ако пък сте от тези, които обичат купона, но искате да нощувате в хотел или апартаменти под наем далеч от шума, предлагащи спокойствие и близост до оживените улици и заведения на курортите ви предлагаме да запазите нощувки в село Кошарица. То е само на 4 километра от Слънчев Бряг, има осигурен обществен транспорт до там няколко пъти на ден, а местността в която се намира е в самите поли на Стара планина. Ние можем да ви предложим да разгледате Апартхотел Сънсет Кошарица, който предлага перфектни условия за нощувки и престой.

След като сте си харесали място за настаняване, което да задоволи вашите критерии може да помислите за това, как да прекарате почивните си дни. В редовете по – надолу ще ви запознаем с едно интересно място с близост, за което си струва да отделите няколко часа и да го разгледате.

В Поморие се намира гробница на име Кухата могила. Туристи посещавали безброй други гробници се възхищават на тази, след като са я посетили. Тя крие в себе си много история, тайни и легенди, за които може да научите или прочетете на място.

Една от загадките покрай тези гробница са останките на основи на две помещения, които са под странната трапецовидна форма. Въпреки безброй многото проучвания и изследвания все още е мит за какво са се използвали те. След това навлизате в един от най – дългите коридори, които са намерени до днешни дни – цели 22 метра. Този коридор ще ви отведе до голяма камера, с диаметър 11 метра, в центъра на която ще видите колона, която е куха и има диаметър повече от 3 метра. Повече няма да ви споделяме, за да бъде интересно и вълнуващо посещението ви.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!