Туристически статии

Зимна ваканция в Банско

Зимата е най доброто време за почивка в Банско. Забавления по ски пистите, красиви пейзажи, свеж въздух – така може да премине почивката ви, ако изберете да почивате в някой от многобройните хотели в Банско all inclusive. Градът е и домакин на мащабни спортни събития през зимните месеци. В края на януари (на 21 и 22) тук ще се проведе Световната купа по сноуборд за мъже и жени. Локацията е ясна – Бъндеришка поляна, а участниците са най-добрите сноубордисти в света.


Освен че ще приюти за кратко най-добрите в света, самият курорт се нарежда сред най-добрите. Курортът грабна престижното отличие “най-добър ски курорт за България” през 2022 г. за десети път. Банско без съмнение заслужава наградата и признанието на публиката и журито, тъй като предлага чудесни условия за туризъм.


Градът става невероятно красив, когато е покрит със снежна бяла покривка. Препоръчваме да посетите Банско през януари или февруари. Разбира се, винаги е добра идея да проверите прогнозата за времето, преди да резервирате своя престой. Няма по-хубаво от това естествена снежна покривка да е покрила ски пистите. Но не се притеснявате. Дори времето е топло и меко, ски пистите пак ще работят, най-вероятно обаче с намален капацитет и изкуствен сняг.


Ето няколко идеи какво може да правите в Банско. Подходящи са, ако сте решили да организирате семейна почивка с децата през зимния сезон:

  • Да карате ски;
  • Да се забавлявате със сноуборд;
  • Да се спускате със шейни;
  • Да правите снежни човеци;
  • Да правите снежни ангели;
  • Да се радвате на красиви гледки от лифтовете;
  • Да посетите интересни забележителности в града;
  • Да посетите събития, провеждащи се по време на престоя ви.


Потърсете хотели в Банско за своя престой и се насладете на зимата. В курорта на ваше разположение ще са 14 лифта и 16 ски писти. Пистите са с различни нива на трудност, така че Банско да отговори на потребностите на всеки гост. Без значение дали вече имате опит по ски пистите или ви предстои да се качите на ските за първи път, ще останете щастливи, че сте избрали Банско за своята почивка. Общата дължина на ски пистите е 75 км и всички те впечатляват с много добри условия за забавления.


Ако искате да бъдете професионалисти на пистите, трябва да се учите от такива. В курортния град има училища по ски и сноуборд. Може да вземете индивидуален урок или да се включите в групово занимание. Уроците могат да бъдат особено полезни ако досега не сте се се качвали на ски или сноуборд. Най-добре е професионалист да ви обясни основните правила по ски пистите, както и да се научите как правилно да падате, за да не нараните тялото си.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!