Златни пясъциТуристически статии

Златото в Златните пясъци на курорта

Златни пясъци е най-старият морски курорт в северно източната част на страната ни. Някога е носел името Узун Кум, което в превод значело дълги пясъци. Сред най-големите забележителности на местността е природен парк Златни пясъци. Той се намира в непосредствена близост с курорта Златни пясъци е сравнително малък с размерите си, но предлага приказни неща за своите посетители. За територията на страната България той е едно от рядко срещаните такива чудеса.

Разпростира се на 13,2 кв. километра и се намира покрай самия морския бряг успоредно. От голямата морска столица Варна е на 17 км. и на 3 км от курорта Златни пясъци.

През 1943 година бива изграден, а с цел създаването му и защита на ценните животински видове и растения се превръща в защитена зона. Автентичността на парка помества видове, които са запазили и съхранили вида си още от годините на Средновековието. Днес в курорта Златни пясъци идват хора от цялата страна и множество чужденци. Изградените стотици хотели и заведения свидетелстват и затвърждават „златното“ му име. Хотелите на Златни пясъци са място за провеждане на всякакви семинари, мероприятия, фирмени, организационни и международни събирания и срещи. www.rezervaciq.com/златни-пясъци/хотели/

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!