Туристически статии

Почивка с деца в Златни пясъци – мисията възможна

Когато става дума за почивка с деца, изникват хиляди въпроси- къде ще ни осигурят всичко необходимо. Да намерим спокоен курорт, подходящ за деца и всичко необходимо и за нашата почивка. Ако сме решили да планираме почивка с деца в Златни пясъци, трябва да изберем подходящо време за почивката. Комплексите в Златни пясъци предлагат на своите гости пълноценна почивка и забавление за малчуганите.


Златни пясъци

Златни пясъци е един от най- предпочитаните и известни курорти за чужденците. Курортът е позициониран в Природен парк. Поради това можем да се насладим на изобилие от растителност и чудесна гледка към морето.


Забележителности

Аладжа манастир

Аладжа манастир се намира в централната част на парк Златни пясъци. Той е скален манастир. Съществуват малко на брой такъв тип манастири. В него ясно са определени отделните помещения, като те са с различно предназначение. Залите в манастира са разделени на 2 етажа. Скалата е висока около 40 метра и е варовикова.

На първия етаж са разположени църква, монашеските килии, трапезарията, кухнята, малка гробищна църква, криптата (костница) и стопанските помещения. На втория етаж можем да видим скална ниша, на която е позициониран параклисът на манастира.


Природен парк Златни пясъци

Парк Златни пясъци е най- малкият парк. Площта му е 13,2км2. Обявен е за Народен парк през 1943г. На територията му виреят около 500 вида растения, като 21 са застрашени и защитени. Паркът е подходящ за туризъм. Нашият плюс тук е, че освен туризъм за възрастни, се предлага и туризъм за деца. Паркът разполага  около 10 чешми.


Делфинариум Варна

Златни пясъци е на разстояние 17км от центъра на Варна. Делфинариумът във Варна е емоция за малки и големи. Той е единствен по рода си за страната. Там можем да се насладим на шоу програма с делфини, плуване с тях, можем да видим тюлен отблизо. Освен това е изградена и сладкарница под водата, от където можем да наблюдаваме рутината на делфините.


Почивка в Златни пясъци

В днешно време никак не е трудно да да проучим местата, на които можем да отседнем. В интернет пространството можем да намерим информация за всеки хотел в Златни пясъци. Тъй като тази почивка в Златни пясъци е семейна, търсим семейни хотели. Обикновено те предлагат all inclusive пакет, който ни е в плюс, когато стане време за хранене. Предвиждаме, че децата се хранят по- често от възрастните, затова тази опция е много добро решение.


Пакет All inclusive

All inclusive хотелите обикновено предлагат 3 задължителни хранения на блок маса. Останалите възможности за хапване са късна закуска, междинно хранене преди вечеря(снак) сладолед. Освен храненето, в пакета са включени и напитки ( чай, кафе, сокове и др. )


Анимация

Семейните хотели за помислили и за дечицата. Представете си как си почивате и детето тича около вас и се смее. Тук са помислили и за всичко. За малките палавници се грижи екип от аниматори. Има обособен малък басейн, само за тях. 

По време на престоя си, децата развиват себе си, мисленето си. Участват в игри и се запознават с други деца. Сред забавленията, които предлага хотел с анимация в Златни пясъци са рисуване, игри в басейна, гимнастика за деца. За доброто им настроение и изразходване на енергия се организират детски дискотеки.

Мисията- възможна!

С богатото портфолио от услуги, които предлагат хотелите в Златни пясъци, наистина можем да си позволим почивката, която заслужаваме!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!