Интересно

Намаляване въздействието върху околната среда

Знаете ли, че за намаляването на въздействието на човечеството върху околната среда всяко ваше действие може да е полезно?

Така докато сте у дома или на почивка, всяка опаковка храна или напитка, която консумирате може да се окаже фатална за природата.

Не се отказвайте да работите по въпроса всеки ден, мислейки за Земята. От kostovi.bg ни предоставиха, някои полезни съвети, които може да са от полза и във вашия дом и живот.

Скандинавските страни са водещи в намаляването на въглеродните отпечатъци на своите нации и се надяваме, че е само въпрос на време страните, които са по-близо до дома си, да се затегнат от обещанията си за околната среда. Преди да се случи това, има доста неща, които можем да направим, за да сведем до минимум въздействието върху Земята.

Тук сме изброили няколко, за да може да започнете и вие да допринасяте опазването на природата.

Купете втора ръка – По-често, отколкото може да предположите, но купувайки нещо, което вече не е от полза другиму, вие допринасяте с поне един от тези продукти да се произвежда в по-мак количество.

По същият начин стои и въпроса с почистване на мазета и тавани. Когато направите едно голямо сезонно почистване със сигурност на тези места ще сте събрали много излишни за вас неща. Сега е момента да подарите, дадете с благородна кауза или продадете.

Помислете дали един нов диван наистина си заслужава и проверете местните сайтове за всички стари мебели, които се продават. Ще вземете нещо с малко история и почти сигурно ще спестите пари.

Оправяй, не хвърляй – Ако нещо е особено евтино може да го изхвърлите, ако вече не търси най-доброто, но опитайте къде и как може да го преоткриете, вместо да го изпратите на сметището. Може дори да научите полезно ново умение като шиене, декупаж и пр.

Купете по-високо качество, което ще издържи по-дълго – Евтината мода идват и си отиват с фалшива икономика. Прекарайте малко повече върху нещата, които използвате през цялото време, и гардероба, който винаги ще ви е необходим като жилетки, якета и джъмпери.

Винаги имате избор дали да купите нещо ново, но менте или оригинален продукт. Може да избирате дали да вземете втора ръка и да дарите втори живот или да изхвърлите.

Опазването на околната среда е във вашите ръце, помнете това.

Надяваме се да изпробвате няколко зелени идеи и да ни уведомите, ако мислите и за нови!

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!