Забележителности

Най-добрите плажове в Златни пясъци

Златни пясъци е вторият по големина курорт у нас. Намира се на 15 км от Варна. Чистите му плажове и разнообразните възможности за забавление го превръщат в любимо място за почивка на мнозина. Ако и вие сте избрали да почивате там, може да отседнете в хотел с аквапарк Златни пясъци. Така ще гарантирате мигове, изпълнени със забавление, на цялото семейство. Друг начин да сте сигурни, че ще прекарате приятно, е като посетите плажа. Без значение дали за разходка или за събиране на слънчеви лъчи, почивка на морето няма как да мине без посещение на морския бряг. Затова днес ви споделяме малко повече за плажовете в курорта. 

Централен плаж

Централният плаж е един от най-посещаваните в курорта. Известен е с дългата си ивица – близо 4 км. Пясъкът е фин и златист, а самият плаж – чист и добре поддържан. Осигурени са множество удобства. На разположение на летуващите са чадъри, шезлонги и душове.

Друг плюс е, че плажът е охраняем. В случай на необходимост спасители и медицински екип могат да окажат бърза помощ. На плажа и около него има и много барове и ресторанти. Ако огладнеете и нямате нещо под ръка, няма проблем. Може да си вземете храна или свежа напитка от заведенията в близост.

Плажът предлага добри условия и за привържениците на водните спортове. Може да опитате куп различни активности. Изберете например да карате водно колело или да наемете джет. Основният недостатък на плажа е, че свободната зона е ограничена. По-голяма част от мястото е отдадена на концесия. Достъпът до плажа е възможен с личен автомобил и с градския транспорт. В близост има платени зони за паркиране. А ако решите да ходите с рейса, хванете линии 209 или 409. 

Плаж в комплекс “Ривиера” 

Този плаж се намира непосредствено преди Златни пясъци. Нямаше как да не ви разкажем за него обаче. Той се намира в комплекс “Ривиера” и е един от най-чистите в района. До 1989 г. достъпът до комплекса е ограничен. Това може да ви подскаже колко специално е мястото. Плажната ивица е просторна и много красива. Заобиколена от е от много зеленина, която носи прохлада в горещите дни. Линията от градския транспорт, които може да ви закара дотам, е номер 9.

Плаж “Кабакум”

Една от причините плаж “Кабакум” да е предпочитан е неговата вода. Тя е прозрачна и бистра. Друга причина е възможността за паркиране в района. Шофьорите няма нужда да се притесняват. Достъпът до плажа е улеснен. Има места за паркиране в близост до плажната ивица. Плажът е популярен и с добрите си  условия за практикуване на различни спортни дейности. Тук може да карате джет, да играете плажен волейбол или да се возите на надуваем ринг. Плажът е достъпен и за лица с увреждания. Може да стигнете до плажа с линия 409. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!