Забележителности

Музей на коня и конния спорт

Стара Загора е град с много забележителности и богата история. Интересните места за разходка, отдих, забавления и култура са безбройни. Всеки, който е проявил интерес към града планира да го посети за няколко дни и да разгледа колкото може повече дестинации.

Ако минавате през района на града или искате да отседнете с удоволствие ще ви предложим да го направите в Бест Бутик хотел, който се намира на центъра. Tака ще имате непосредствена близост до главната и голям брой места, които да посетите.

Хотела предлага отлични условия за настаняване, както на туристи, така и на такива, които пътуват по работа. Той гордо носи отличието за най – добър бутиков хотел на Балканите и предлага много изисканост, стил и лукс. Интериора е дизайнерски и неповторим, удобствата са много и предлагат комфорт и релаксираща атмосфера. Повече информация за Бест Бутик хотел може да откриете в хотелския сайт, като кликнете тук.

Сега ще ви предложим един музей, който да разгледате по време на престоя си в Стара Загора. Това е музея на коня и конния спорт. Той отваря врати за първи път през 1971 година на празника на коневъдите – Тодоровден.

В музея ще откриете тясна връзка със семейството на царя от третото ни царство, също така ще имате възможността да проследите развитието при отглеждането на тези красиви животни. Част от забележителните експонати, изложени през очите на посетителите са файтони и карети, които са били собственост на цар Борис III, А. Батенберг и Фердинант. Също така и други неща, свързани с конния спорт и отглеждането на коне.

Ако сте проявили интерес и сме подбудили във вас желание да посетите музея на коня и конния спорт е важно да отбележим, че входна такса не се заплаща, но задължително трябва да се обадите за да си запазите дата и час за посещение.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!