ЗабележителностиЗлатни пясъци

Минералните извори на Златни Пясъци

Минералните извори на Златни пясъци даряват красота и здраве целогодишно с лечебните си води. 4 от тях дават по 150m3/s от тяхната извънредно полезна минерална вода. За да бъдат използвани техните лечебни свойства са изградени фитнес и балнеолечебни центрове в които висококвалифицирани специалисти ще се погрижат да получите максимум ефектите от лечебните свойства на водата в Златни пясъци. Там се прилагат повече от 100 различни медицинси услуги съчетани с разнообразие от програми за възстановяване и лечение. През цялата година в Златни пясъци се ползват природните фактори, а именно специфичния климат, чистият въздух, морската вода богата на микроелементи и соли, лечебната кал и разнобразие от лечебни растения. В център по балнеология успешно биват лекувани заболявания като неврози, артроза, артрити, различни стресови състояния,бронхити и астма, хронични фарингити.
Прилагат се и нетрадиционни методи на лечение като като методи от китайската медицина или различни пчелни продукти.
За спортнаите натури или просто за желаещите активна почивка на на море в някой от хотелите в Златни пясъци е истинско откритие. Комплекса предлага Яхти, водни ски, катери и сърф, катамарани и лодки, балони, надуваеми „банани“, водни парашути и джетове – това са само малка част от неизброимите атракции за силни морски усещания.
Вървейки по крайбрежната улица в парка пък ще намерите 10 тенискорта, места за стрелба с лък, волейболни игрища, баскетбол както и мини-голф. Разходката в парка с колело или рикша Ви даде разнообразни нови емоции и ъгъл на поглед над курортния комплекс. За любителите на конната езда има досег до любимия им спорт като на разположение са на професионални инструктори и перфектно обяздени коне.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!