Туристически статии

Дни на куклите в Бургас

Бургас освен това, че е голям областен град и се намира на родното ни Черноморие привлича безброй посетители с честите си мероприятия от всякакво естество – културни, музикални и други. Има страшно много фестивали, които се провеждат всяка година и определено си струва да посетите.

Ако сте от тези, които предпочитат да пренощуват в някой от морските ни курорти сред повече спокойствие и близост до плажа, далеч от градската среда ви предлагаме да посетите Хотел Ембели, който се намира в Лозенец. Той е един от най – хубавите хотели с басейн в Лозенец и предлага истинско спокойствие и уединеност, като същевременно е само на 300 метра от плажа – повече информация за мястото за настаняване може да намерите в сайта на хотела  – http://emberli.com/.

Сега да се върнем към това, за което искаме да ви разкажем в тази статия. Вече шест години подред Бургас е домакин на Международен фестивал на куклите с име Дни на куклите. Продължителността му е около седмица и се организира в началото на август. Провежда се на открита сцена „Охлюва“, където може да се насладите на професионализма и майсторството на трупи от цял свят.

Виновници за това събитие и дейни организатори са разбира се общината на града и държания куклен театър, а основната цел е популяризиране на културните събития, атракция за всички гости на града и повишаване на настроението. Част от пиесите, които всяка вече са различни са Снежанка и седемте джуджета и историята Меко казано.

При изпълнението на всеки спектакъл може да бъде забелязана различна техника и похват, спрямо страната, която представа пиесата си. Може да се запознаете с изцяло нов вид куклен театър, като водния например. Няма да разкриваме повече, за да може да ви бъде максимално интересно при посещение. Не се замисляйте, а планирайте посещение на  Черноморието, Бургас и фестивала.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!